Over StadsKliniek

Soa test zonder wachttijd

Uitslag
volgende werkdag bekend

Betaalbare preventiezorg voor iedereen toegankelijk

StadsKliniek is een privékliniek met als doel om kwalitatieve preventiezorg aan te bieden die toegankelijk is voor iedereen. Je kunt je bij ons zonder wachttijd laten testen en behandelen voor seksueel overdraagbare aandoeningen op diverse locaties in Nederland. Volledig anoniem, 100 procent betrouwbaar en voor een betaalbare prijs.

Onze klanten kiezen voor StadsKliniek omdat zij:

 • Graag anoniem getest willen worden op een soa
 • Liever niet bij de huisarts langsgaan
 • Direct een afspraak willen maken en niet op een wachtlijst willen staan
 • Niet in een risicogroep vallen voor een consult bij de GGD
 • Zekerheid willen voor hun eigen gemoedsrust
 • Zich samen met hun partner willen laten testen

 

StadsKliniek heeft klinieken in AmsterdamDen Haag, Rotterdam, UtrechtEindhoven en Breda.

E-mail: info@stadskliniek.nl
Telefoon: 085 065 7672

StadsKliniek Amsterdam

De Cuserstraat 93
1081CN Amsterdam

StadsKliniek Rotterdam

Lichtenauerlaan 102-120
(Regus gebouw, 5de verdieping)
3062 ME Rotterdam

StadsKliniek Den Haag

Koninginnegracht 10
2514 AA Den Haag

StadsKliniek Utrecht

Oorsprongpark 1
3581 ES Utrecht

StadsKliniek Eindhoven

Fellenoord 215
5611 ZC Eindhoven

StadsKliniek Breda

Ceresstraat 1
(Regus gebouw, 1e verdieping)
4811 CA Breda

Wanneer moet je een soa test afnemen?

Je kunt je bij StadsKliniek op soa’s laten testen in de volgende gevallen:

 • Je hebt onveilig sekscontact gehad
 • Je bent gewaarschuwd door iemand voor een soa
 • Er is iets misgegaan met het condoom tijdens het vrijen
 • Je hebt klachten die op een soa duiden zoals afscheiding, wratten, blaasjes of een branderig gevoel bij het plassen
 • Je hebt klachten die kenmerkend zijn voor een acute hiv-infectie (zie HIV)
 • Je hebt een nieuwe relatie en je wilt stoppen met het gebruiken van condooms
 • Bij het begin van jouw zwangerschap zodat jouw kind niet besmet raakt

Let op! Betrouwbaar testen van chlamydia en gonorroe is vanaf 10 dagen na het seksuele contact mogelijk. Bij hiv hanteren we 4 tot 6 weken, en voor hepatitis B en lues 8 tot 12 weken. Dit wordt ook wel de windowsfase genoemd. Wil je een volledige test laten doen dan kun je dus het beste 12 weken wachten of terugkomen voor de bloedtest nadat je wel al de chalmydia en gonorroe test hebt gedaan.

Volledig anoniem en betrouwbaar

Wil je je graag snel laten testen op soa, dan doe je dat bij StadsKliniek helemaal anoniem. Een goede uitkomst als je liever niet bij je huisarts langsgaat waar dat niet mogelijk is. Ook zijn al onze artsen BIG-geregistreerd en zijn onze uitslagen volledig betrouwbaar in tegenstelling tot de vele thuistesten die je online kunt kopen. Bij StadsKliniek ben je in goede handen.

Direct langskomen voor een consult

Bij veel klinieken duurt het vaak lang voordat je bij een arts een afspraak kunt inplannen of kom je op een wachtlijst te staan. Wij weten dat dit erg vervelend kan zijn, aangezien je graag zo snel mogelijk wil laten testen of behandelen. StadsKliniek onderscheidt zich van andere klinieken omdat je direct bij ons terecht kunt voor een consult met de arts. Een consult duurt slechts 15 minuten en binnen 2 werkdagen krijg je de uitslag al te horen.

Hoe ziet een consult eruit?

Gedurende het consult wordt aan de hand van de klachten en de gelopen risico’s een advies gegeven over welke testen het beste kunnen worden afgenomen. De soa’s waar het meeste op wordt getest zijn chlamydia, gonorroe, hiv, hepatitis B en syfilis. Deze soa’s worden ook wel de BIG 5 genoemd.

Daarnaast is het ook mogelijk om je bij ons te testen op genitale wratten hepatitis A/C, herpes simplex, mycoplasma en trichomonas. Je kunt je ook laten testen op meerdere plekken op het lichaam.

Hoe werkt een Soa test bij onze kliniek?

Een soa test geschiedt bij onze kliniek op een eenvoudige manier. Tijdens jouw vertrouwelijkegesprek met onze soaspecialist wordt bepaalt welke soa test gedaan moet worden. Dit is afhankelijk van het risico dat je gelopen hebt, hoe en met wie je onbeschermd sekscontact hebt gehad (met een vrouw, een man of beiden).

De soa  gonorroe en chlamydia worden bij mannen door middel van een urinetest vastgesteld. Bij vrouwen gebeurt dit met een wattenstokje dat je zelf kunt gebruiken om vocht uit de vagina af te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om dit door onze arts te laten doen. De urine en het vocht worden in het lab onderzocht om de uitslag binnen 1 werkdag te bepalen en bekend te maken.

De soa testen op syfilis, hiv en hepatitis worden uitgevoerd via bloedonderzoek. Dit betekent dat er bloed wordt afgenomen voor labonderzoek waarna de uitslag binnen 1 werkdag vastgesteld wordt.