Soa behandeling2020-08-07T09:22:17+02:00

SOA behandeling

Maak direct online een afspraak.

  • Anoniem.
  • Geen wachttijd.
  • Klinieken in 8 steden.
soa test vrouw

SOA behandeling

Maak direct online een afspraak.

  • Anoniem.
  • Geen wachttijd.
  • Klinieken in 8 steden.
soa test vrouw

SOA behandeling

Maak direct online een afspraak.

  • Anoniem.
  • Geen wachttijd.
  • Uitslag volgende werkdag.
  • Klinieken in 8 steden.

Soa behandeling bij StadsKliniek

Als uit je soa test blijkt dat je een soa onder de leden hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de juiste behandeling krijgen. Hiervoor zijn er een aantal opties:

  • Behandelconsult bij StadsKliniek
  • Behandelconsult bij de huisarts
  • Behandelconsult per telefoon

Ook als je een thuistest hebt gedaan bij StadsKliniek (of elders) kun je terecht voor een (anoniem) behandelconsult in een van onze klinieken. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice of een reply sturen op de mail die je hebt gehad met je uitslag.

Waarom StadsKliniek?

  • Anoniem.
  • Geen wachttijd.
  • Uitslag volgende werkdag.
  • Ook in de avond en in het weekend.
  • Ook voor SOA behandelingen.
  • BIG-Geregistreerde artsen.
  • Test samen met je partner.

Behandeling bij StadsKliniek

Bij StadsKliniek kun je terecht voor de behandeling van

Tijdens een behandelconsult wordt met jouw besproken of de standaardbehandeling ook voor jou veilig en het beste is. In de meeste gevallen is dit gelukkig het geval. Het is belangrijk dat je informatie meeneemt over je eventuele allergieën en medicatiegebruik. Ook wordt partnerwaarschuwing met jou besproken.

Natuurlijk kun je ook meteen je partner meenemen om te laten testen en behandelen.

Een behandelconsult bij StadsKliniek kost €50,-. Met uitzondering van een behandelconsult voor gonorroe of syfilis. De kosten daarvan bedragen €80,-. Dit is zo omdat een behandeling voor gonorroe of syfilis per injectie gaat waardoor de behandeling meer tijd kost en omdat de medicatie duurder is. De kosten zijn dus inclusief de prijs van de medicatie.

Behandelconsult bij de huisarts

Voor een soa-behandeling kun je ook altijd terecht bij een huisarts. Dit kan je eigen huisarts zijn of een huisarts die passanten ontvangt. Het enige wat een huisarts hiervoor vereist is een officiële originele laboratoriumuitslag. Deze krijg je altijd wanneer je een thuistest bij StadsKliniek hebt gedaan.

De huisarts zal een recept uitschrijven waarmee je de medicatie kunt ophalen bij de apotheek. In het geval van gonorroe en syfilis zal je daarna terug moeten komen om de medicatie in de praktijk te laten toedienen.

Behandelconsult per telefoon

Bij StadsKliniek kun je in uitzonderlijke gevallen ook terecht voor een telefonisch behandelconsult, bijvoorbeeld als je niet naar de kliniek kunt komen en niet naar de huisarts wilt.

We zullen het behandelconsult per telefoon doorlopen en een recept uitschrijven dat je bij de apotheek kunt ophalen. Hiervoor hebben we je BSN-nummer nodig.

Heb je een vraag?

Neem dan contact op via telefoon, email of WhatsApp.

Wij zullen je dan direct verder helpen.

Soa behandeling afspraak maken

Maak online een afspraak voor een soa behandeling

Belangrijke informatie voor de afspraak

Chlamydia en gonorroe kunnen we betrouwbaar testen vanaf 10 dagen na
seksueel contact;

Voor mannen: Vanaf 3 uur vóór de afspraak niet meer plassen! Anders zelf de eerste straal ochtendurine opvangen in schoon flesje of potje en meenemen;

Betalen kan per pin of contant;
Uitslag na 1 werkdag bekend;
Kosteloos annuleren tot 72 uur vóór de afspraak uitsluitend per email.

Let op
Heb je een hoog risico gelopen op een
hiv-infectie in de afgelopen 72 uur?
Of is er sprake geweest van seksueel
geweld?

Neem dan eerst telefonisch contact op
met 085-0657672.

Neem in geval van spoed buiten onze openingstijden contact op met de dichtstbijzijnde Huisartsenpost, Spoedeisende Hulp of het Centrum voor Seksueel Geweld.

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen in het geval van een positieve uitslag?2019-11-22T15:00:15+01:00

Elke soa wordt op zijn eigen manier behandeld. Voor specifieke informatie over de behandeling kun je terecht bij de pagina over de soa waarop jij hebt getest.

Wat betekent mijn uitslag?2019-11-22T14:59:48+01:00

Het wachten op de uitslag van je soa test geeft in de meeste gevallen toch altijd veel stress. Ook als je vooraf geen soa verwacht te hebben kan de wachtperiode je toch een beetje zenuwachtig maken. Wij willen graag dat de uitslag altijd duidelijk voor je is en zullen de uitslag altijd toelichten.

Middels deze pagina willen wij jou alvast wat informatie geven over wat je kan verwachten van je uitslag en wat positief en negatief ook alweer precies betekent.

 

  1. Een negatieve uitslag is goed nieuws en betekent dat er géén infectie is aangetoond met de desbetreffende soa. Je hoeft nu niks meer te doen. Belangrijk: De betrouwbaarheid van de uitslag van de testen is afhankelijk van de windowfase. De windowfase verschilt per soa. Voor chlamydia en gonorroe is de windowfase 10 dagen. De testen zijn dus pas betrouwbaar 10 dagen na het seksueel contact. Voor bloedtesten hanteren wij een windowfase van 12 weken. Heb je de test eerder uitgevoerd dan is de uitslag mogelijk niet betrouwbaar.

 

  1. Een positieve uitslag betekent helaas dat er in jouw sample een infectie is aangetoond met een van de soa’s waarop jij getest hebt. Je draagt de bacteriën bij je en kunt deze overdragen aan anderen. Hiervoor zul je dus behandeld moeten worden.

 

  1. Af en toe zal de uitslag ‘remming’ vertonen. Dit betekent dat er storende stoffen in het sample zitten, waardoor de test niet goed uit te voeren is door het laboratorium. Remming van de test komt vaker voor bij anale testen dan bij testen van vagina, urine of keel.

    Wanneer er remming optreedt, zal het laboratorium jouw sample ‘wassen’, om deze storende stoffen te elimineren en zal er opnieuw een test uitgevoerd worden. In dit geval kan de uitslag van jouw test dus iets langer duren dan verwacht. In een uitzonderlijk geval zal er nieuw materiaal verkregen moeten worden. Uiteraard kan dit zonder bijkomende kosten. Neem in dit geval contact met ons op zodat er een nieuwe test kan worden uitgevoerd.

Hoe werkt een Soa test bij onze kliniek?2019-10-23T14:10:06+02:00

Een soa test geschiedt bij onze kliniek op een eenvoudige manier. Tijdens jouw vertrouwelijke gesprek met onze soaspecialist wordt bepaalt welke soa test gedaan moet worden. Dit is afhankelijk van het risico dat je gelopen hebt, hoe en met wie je onbeschermd sekscontact hebt gehad (met een vrouw, een man of beiden).

De soa  gonorroe en chlamydia worden bij mannen door middel van een urinetest vastgesteld. Bij vrouwen gebeurt dit met een wattenstokje dat je zelf kunt gebruiken om vocht uit de vagina af te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om dit door onze arts te laten doen. De urine en het vocht worden in het lab onderzocht om de uitslag binnen 1 werkdag te bepalen en bekend te maken.

De soa testen op syfilis, hiv en hepatitis worden uitgevoerd via bloedonderzoek. Dit betekent dat er bloed wordt afgenomen voor labonderzoek waarna de uitslag binnen 1 werkdag vastgesteld wordt.

Heb je een vraag?

Neem dan contact op via telefoon, email of WhatsApp.

Wij zullen je dan direct verder helpen.