Soa test voor swingers

Soa test zonder wachttijd

Uitslag
volgende werkdag bekend

De meeste swingers hebben meer wisselende seksuele contacten dan gemiddeld en dat gebeurt in de praktijk niet veilig (zonder condoom). Wist je bijvoorbeeld dat je van onveilig oraal contact ook soa’s in je keel kunt krijgen? Ook kan het zijn dat het condoom scheurt, niet wordt gewisseld tussen verschillende contacten of onderling seksspeeltjes worden uitgewisseld. Het is daarom verstandig om je regelmatig te laten testen op soa’s.

Het kan ook zijn dat tijdens een spannend avontuurtje het condoom wordt vergeten of dat jij en je partners de voorkeur hebben om zonder condoom te vrijen. In dat geval is het belangrijk dat zowel jij als je partners regelmatig worden getest en dat jullie de vrijheid voelen hierover te spreken en elkaar de uitslag kunnen laten zien. Wees naar elkaar eerlijk over je contacten en wanneer je voor het laatst bent getest. Niemand houdt graag een soa over na een plezierige avond.

Bij onze klinieken in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Breda en Eindhoven kunnen swingers anoniem en zonder wachttijd terecht voor een soa test. Tijdens het consult oftewel het gesprek met de arts, wordt samen met jou bepaald welke soa testen voor jou verstandig zijn om te doen. Dit is afhankelijk van de risico’s die je hebt gelopen tijdens het onveilige contact. De uitslag van de soa test is de volgende werkdag bekend. Wij zorgen zelf voor de juiste behandeling indien de uitslag positief is. Hiervoor kun je vaak de volgende dag al terecht.

Ben je swinger en wil je samen met je partner komen dan is dit ook mogelijk. Jullie mogen samen het consult met de arts in of je kunt op je partner wachten in de wachtruimte.

Deze mogelijkheid waarvan swingers gebruik kunnen maken, is gebaseerd op anonimiteit en snelheid. Indien gewenst kunnen wij de officiële uitslagen van het laboratorium bezorgen zodat ze als bewijs kunnen dienen voor je partners.

Hoe werkt een Soa test bij onze kliniek?

Een soa test geschiedt bij onze kliniek op een eenvoudige manier. Tijdens jouw vertrouwelijkegesprek met onze soaspecialist wordt bepaalt welke soa test gedaan moet worden. Dit is afhankelijk van het risico dat je gelopen hebt, hoe en met wie je onbeschermd sekscontact hebt gehad (met een vrouw, een man of beiden).

De soa  gonorroe en chlamydia worden bij mannen door middel van een urinetest vastgesteld. Bij vrouwen gebeurt dit met een wattenstokje dat je zelf kunt gebruiken om vocht uit de vagina af te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om dit door onze arts te laten doen. De urine en het vocht worden in het lab onderzocht om de uitslag binnen 1 werkdag te bepalen en bekend te maken.

De soa testen op syfilis, hiv en hepatitis worden uitgevoerd via bloedonderzoek. Dit betekent dat er bloed wordt afgenomen voor labonderzoek waarna de uitslag binnen 1 werkdag vastgesteld wordt.